OM OS
Hammersly Økojord ligger i Rutsker, Nordbornholm. Siden 2021 har vi været en del af en innovativ andelslandbrugsmodel under ledelse af Bornholms Økojord A/S, som ejer gården og er tilknyttet den lokale forening Økobornholm. Gennem dette partnerskab har vi fået adgang til 10 hektar økologisk jord, maskiner, faciliteter og et stort netværk på Bornholm. Det giver os mulighed for at fokusere på det, vi er bedst til: at dyrke økologiske produkter, samtidig med at vi regenererer jorden og skaber en dybere forbindelse mellem vores samfund og maden på deres tallerkener.
Vores kerneinitiativ er et CSA-program (Community Supported Agriculture), som er designet til at give lokale husholdninger en konstant forsyning af friske, sæsonbetonede produkter. Denne model suppleres af vores gårdbutik på stedet og partnerskaber med lokale restauranter, som sikrer, at vores grøntsager når ud til et bredt spektrum af øens beboere og besøgende.
I overensstemmelse med Økobornholms vision om bæredygtigt og samarbejdende landbrug driver vi et innovativt jorddelingsinitiativ. Mens vores gartneri optager 2 hektar, fremlejer vi dele af den resterende jord. Denne tilgang fremmer et mangfoldigt landbrugssamfund, tilskynder til udvikling af forskellige miljøvenlige projekter og støtter den næste generation af bæredygtige landmænd på Bornholm.
MØD VORES LANDMÆND
Mød de passionerede mennesker, der dyrker jorden på Hammersly Økojord. Forenet af en passion for regenerativt landbrug og en kærlighed til jorden kombinerer vi vores forskellige færdigheder for at dyrke sunde, bæredygtige produkter. Vi arbejder sammen om at pleje jorden, beskytte biodiversiteten og bringe den friskeste, økologiske høst direkte på bordet i det bornholmske samfund.
Nel
Nel er uddannet på Kalø Økologiske Landbrugsskole, har en mastergrad i agroøkologi, og er dybt engageret i regenerativ praksis samt bæredygtigt landbrug. Med over 7 års erfaring inden for økologisk landbrug leder Nel gartneriet og udviklingen af gården på Hammersly.
Ditte
Ditte lejer en hektar på Hammersly, hvor der skal sættes vinstokke. Ditte har arbejdet med vin i mange år og ønsker at knytte kultur og natur sammen i projektet om at lave dansk vin.
Maya
Maya bringer sin baggrund i udviklings- og fødevarestudier til gården med et særligt fokus på bæredygtig arealanvendelse og fødevaresystemer. Hun er kernen i gårdens samfundsopbygning og forskningsindsats og hjælper med at skabe forbindelser både på og uden for marken.
Laila
Er uddannet geograf, studerer landskabsarkitektur og driver virksomheden Steder Skaber Folk, hvor hun rådgiver om grøn omstilling og lokal udvikling i hele Danmark. Laila har i 2024 forpagtet 2100 m2 på Hammersly og er i gang med at etablere en valnøddelund. Hun håber derigennem at kunne bidrage med flere lokalt producerede fødevarer og mere optag af CO2.